over mij

 

Ik schrijf op dit weblog over mijn twee grootste hobby’s: lezen en schrijven en alles wat daarmee te maken heeft.

Lezen kreeg ik als kind met de paplepel ingegoten. Later, op de MMS genoot ik van lezen, zowel in het Nederlands als in de moderne vreemde talen Frans, Duits en Engels. Lezen was een belangrijk onderdeel van de opleiding. Ik herinner me mijn verplichte chronologische boekenlijsten voor het eindexamen: van de 75 boeken waren er 45 voor Nederlands en 15 voor elke taal. We lazen natuurlijk de oorspronkelijke teksten van middeleeuwen tot heden. Ook in mijn studie Nederlands en later in mijn beroep als docent Nederlands bleef lezen belangrijk voor mij.

Met verhalen schrijven begon ik rond m’n tiende. Op de middelbare school was destijds nog het opstel een verplicht eindexamenonderdeel en ik genoot van de schrijfopdrachten die we maakten: essays aan de hand van een enkele titel. In mijn studie lag de nadruk vooral op het schrijven van zakelijke teksten.

Hoe moeilijk het is om precies op te schrijven wat je wilt zeggen en daarin je lezers te bereiken, bleek later in mijn beroep. Schrijven is een heerlijke maar tijdrovende bezigheid en alleen door veel schrijven en herschrijven word je er beter in. Daarvoor is in het onderwijs helaas niet veel tijd.

Olga- Schefferlie portret

Neem een kijkje op mijn weblog, lees mijn verhalen en laat je inspireren om zelf de boeken te gaan lezen waarover ik schrijf en vooral om zelf te gaan schrijven. Laat na je bezoek gerust een berichtje achter!

Alle foto’s op deze site zijn door mij gemaakt.

Contact?

 

 

Reacties zijn gesloten.