Vrouw rijdt camper

Toen we vorig jaar voorzichtig plannen begonnen te maken maakten voor een campervakantie naar Spanje en Portugal bedacht ik dat het toch wel heel fijn zou zijn als ik mijn lief af en toe zou kunnen aflossen zodat hij niet de hele afstand voor z’n rekening zou hoeven nemen.

Hoewel ik geen liefhebber ben van autorijden (ik heb na 20 jaar OV en fiets weer een auto gekocht vanwege de Corona beperkingen), besloot ik in december eerst een paar lessen te nemen om in de camper te kunnen rijden. Ik had altijd al met bewondering gekeken naar de vrouwen die zelf met zo’n grote auto een camping kwamen oprijden, terwijl de meeste vrouwen, inclusief ikzelf, als vanzelfsprekend plaats namen op de bijrijdersstoel.

Ik bestelde intussen het handboekboek ‘Dus u wilt een camper?’ en begon me voor te bereiden.

Vanmiddag was het dan zover. Mijn lief reed de camper naar Emmeloord en daar heb ik  een aantal uren les gehad bij Tineke de Ruijter van Vrouwrijdtcamper.

Dat was echt geweldig.

Tineke nam eerst alle tijd om mij vertrouwd te maken met de bestuurderskant van de camper: stand en bereik van de spiegels, dode hoek, positie van de wielen, versnellingen, stand van de stoel.

Daarna zijn we gaan rijden op een industrieterrein. Ik heb achteruit gereden langs een stoeprand, bochten genomen om de uitzwaai van de camper te leren kennen, rotondes genomen en op de snelweg gereden. Vooral het snelheid maken en binnen de lijnen blijven was spannend en ook het in- en uitvoegen was niet zo simpel.

Wat heb ik veel geleerd vanmiddag en wat is het leuk om zo’n grote auto zelf te kunnen besturen!

Na de lessen overnachtten we op een mooie camperplaats in Nagele.

De volgende dag heb ik de camper, onder aanmoediging van mijn lief, en met de stem van Tineke nog in m’n hoofd, zelf teruggereden naar huis.

Ik ben supertrots!

Dank je wel, Tineke!

 

Vrouwrijdtcamper.nl

 

Tineke en Arie de Ruijter, ‘Dus u wilt een camper?’. Uitgeverij Anderszins, 2021.

Eén reactie:

  1. Henny van Kesteren

    Leuk verhaal ! Ik heb veel respect voor je doorzettingsvermogen en wens jullie nog veel mooie campervakanties toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *