Donner blijft!?

Vandaag heb ik het essay van de Maand van de Filosofie gekocht: Kunstmatig van nature van Jos de Mul. Bij de kassa kreeg ik een bonnetje met de vertrouwde naam erop.

IMG_0432

Schoorvoetend begint Donner weer de boekhandel te worden zoals we hem kenden. Er hangt een sfeer van dapper doorzetten, van hoop en wachten op goed nieuws. De grote wand op de begane grond hangt weer vol met nieuwe tijdschriften en kranten. Er worden weer boeken besteld en geleverd. Soms moet je wat vaker terug komen, omdat een boek snel uitverkocht is, zoals Kairos van Joke Hermsen, dat ik besteld heb, want als bescheiden aandeelhouder koop ik nu natuurlijk geen boeken meer bij andere winkels.

Donner blijft, dankzij het initiatief van medewerkers die een crowdfunding actie zijn gestart, zowel via de winkel als via Facebook. Iedereen die van boeken houdt kon en kan voor weinig geld een aandeel kopen in de nieuwe boekhandel, die weer gewoon Donner gaat heten. Overbuurman Mediamarkt voert campagne per bakfiets en deelt folders uit die bekend maken dat er weer nieuwe boeken zijn en die oproepen Donner te steunen. 

Er was een benefietavond in de Arminiuskerk, waar bekende schrijvers uit Rotterdam en daarbuiten voorlazen uit eigen werk. Dat leverde ook nog eens € 4267,- op. Freek en Hella de Jonge traden belangeloos op en gaven de opbrengst van hun boeken en CD’s aan Donner. Freek signeerde alle boeken die we kochten.

IMG_0373

Er is nu nog zo’n € 44.000,- nodig, dan kan de cooperatie worden opgericht en kan de winkel weer gaan draaien. Het schitterende oude pand van de ABN-AMRO op de Coolsingel wordt de nieuwe stek. Ik ben reuzebenieuwd naar de inrichting. Komt er weer een koffiezaakje, komen er weer CD’s en DVD’s, optredens en lezingen? Stoelen om lekker in te lezen?

Het gaat de goede kant op. Eind mei verhuizen. Misschien met De Slegte. Het lijkt erop dat onze oude Donner straks gewoon weer onderdeel wordt van het culturele leven in Rotterdam. Het lijkt erop dat Donner blijft!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *